Pierre Soulages
       
 
agenda


15 oktober 2015 tot 2 januari 2016
Galerie Karsten Greve, Parijs


30 mei 2014
Opening Musée Soulages
Jardin du Foirail, Avenue Victor Hugo, Rodez - Frankrijk

musée Soulages

Op 30 mei 2014 vindt de inauguratie plaats van Musée Soulages in Rodez, Frankrijk.
De opening wordt verricht door president François Hollande. Het ultramoderne museum is een eerbetoon aan Pierre Soulages, Frankrijks' belangrijkste nog levende schilder en is gevestigd in het hart van zijn geboortestad.
Het museum biedt 1700m² expositieruimte voor een permanente tentoonstelling van Soulages' werk en een zaal van 500 m² voor wisselende internationale tentoonstellingen van contemporaine kunst.


31 mei 2014 / 5 oktober 2014
Musée Soulages – 'Outrenoir en Europe, Musées et Fondations'
Avenue Victor Hugo, Rodez - Frankrijk

outrenoir
De openingstentoonstelling in het Soulages Museum staat in het teken van Soulages' Outrenoir. Nog niet eerder is er in Europa over dit exclusieve onderwerp een tentoonstelling op zo'n grote schaal geweest. Musea en fundaties uit Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Engeland, Spanje en Noorwegen selecteerden in totaal 30 Outrenoirs vanaf 1979 tot heden uit de eigen collectie, om deze bijzondere gebeurtenis mogelijk te maken.


24 april / 27 juni 2014

Dominique Lévy Gallery & Galerie Perrotin – 'Pierre Soulages'
909, Madison Avenue, New York - USA

New York Gelijktijdig met de tentoonstelling 'Outrenoir en Europe, Musées et Fondations' in het Soulages museum, introduceren de galeries Dominique Lévy en Perrotin in New York 14 Outrenoirs, gemaakt tussen laat 2012 tot begin 2014. De Outrenoirs zijn een onderdeel van een uitgebreide tentoonstelling, waarbij het accent ligt op werken uit de periode 1950-1960.
In deze periode maakte Soulages een explosieve doorbraak in NYC, het centrum van de moderne kunst.


Mei 2014
'Soulages in America'
Door Philippe Ungar

amerika

De expositie Pierre Soulages in de galeries Dominique Lévy en Perrotin valt samen met het verschijnen van het eerste belangwekkende boek over Soulages' doorbraak in Amerika in de jaren 1950 – 60. Hierin wordt zijn intensieve betrokkenheid belicht tijdens de hoogtijdagen van het naoorlogse Abstracte Expressionisme, de kunstbeweging die in het New York van toen centraal stond.